nlc.hu
Aktuális

Beni orvosi kezelése

Több mint 1 milliárd forintos kezelésre van szüksége egy 4 éves debreceni kisfiúnak

A kis Beni napról napra egyre gyengébb, a világ egyik legdrágább gyógykezelése javíthat az állapotán.

Egy debreceni család élete teljesen felfordult, amikor kiderült, hogy a 4 éves kisfiuk gyógyíthatatlan izomsorvadásban szenved. “Amikor ezt megtudtuk, teljesen összeomlottunk. Volt mindenféle variáció, hogy akkor mit is kezdhetnénk most magunkkal. (…) Próbáljuk magunkat tartani előtte”mesélte az RTL Híradónak a kis Beni édesanyja, Szilágyi Boglárka.

Egy genetikai vizsgálat ugyanis kimutatta, hogy a kisgyereknek Duchenne-féle izomsorvadása van, azaz az izmai folyamatosan leépülnek, 10 éves korára kerekesszékbe kerülhet, aztán lélegeztetőgépre.

A kis Beni gyerek napról napra egyre gyengébb, ezt a mozgásán látják a szülők. A családnak most az ad reményt, hogy találtak egy amerikai gyógykezelést, ez megállíthatja a kisgyerek leépülését, de az infúziós terápia nagyon drága: 1,3 milliárd forintba kerül.

Ahhoz, hogy ezt ki tudják fizetni a szülők, gyűjtést indítottak. “Vannak olyan pillanatok, amikor teljesen esélytelennek látjuk, de úgy érezzük, hogy nem tehetjük meg, hogy nem próbáljuk meg” – mondta az édesanya.

Bár tudják, hogy teljes gyógyulást nem adhat a kezelés, a szülők abban bíznak, hogy ezzel időt nyernek.

Korábban már bemutattuk Csorba Dávidot, aki ugyancsak Duchenne-féle izomsorvadásban szenved. Ő teljesen egészségesen született, majd 4 éves kora óta folyamatosan romlik az állapota, izmai fokozatosan elhalnak. 32 éves, 8 éve már nem tud felkelni az ágyából, lélegeztetőgép tartja életben. Édesanyja otthon ápolja a nap 24 órájában.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top