nlc.hu
Aktuális

Meghalt egy egyéves kisfiú Porcsalmán, a szülők szerint az orvos hibázott

„Azt mondta, hogy minden rendben van” – meghalt egy egyéves kisfiú Porcsalmán, a szülők szerint az orvos hibázott

Szörnyű tragédia történt, a család nem hagyja annyiban.

Meghalt egy egyéves kisfiú Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Porcsalmán, akit hétvégén hasmenés és hányás miatt vitték el a mátészalkai ügyeletre a szülők. Állításuk szerint az orvos csak felületesen vizsgálta meg a gyermeküket, és egy kúp felírása után hazaengedte.

„Bevitte a feleségem, két perc volt az egész és már jött is kifele, meg se vizsgálta az orvos a gyereket. Megnyomkodta a hasát, meg a légzését nézte meg. Azt mondta, hogy minden rendben van, nincsen kiszáradva meg satöbbi, ilyeneket mondott” – nyilatkozta az ATV Híradóknak Horváth Patrik, a gyermek édesapja.

Másnapra a gyerek állapota tovább romlott, délelőtt még elvitték a háziorvoshoz, aki akkor már életmentő beavatkozással próbálta újraéleszteni, mentőhelikoptert is hívott, de hiába, a kicsit ekkor már nem tudták megmenteni. A szülők azt mondták, hogy a kisfiú halálának pontos okát a boncolás fogja megállapítani. Addig a temetést sem tudják intézni.

Gyertya

Fotó: Pexels

A nagymama azt mondta, feljelentést tesznek, és az ATV információi szerint a rendőrség vizsgálja is a kisgyerek halálának körülményeit. A család porcsalmai háziorvosa azt nyilatkozta, hogy a boncolás eredményéig nem tud mit mondani, a mátészalkai ügyeletet működtető mentőszolgálat pedig egyelőre nem válaszolt az ATV Híradó megkeresésére. 

Néhány héttel ezelőtt egy 13 éves nagyecsedi lány halt meg azután, hogy szülei orvoshoz vitték. Mint a Telex írja, a tinédzsert rövid idő leforgása alatt a háziorvosától és az orvosi ügyeletről is hazaküldték, két órával később viszont már a gyereksürgősségire kellett vinniük a szüleinek, innen pedig hiába szállították mentővel a nyíregyházi kórházba, a másnap reggelt már nem érte meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top