nlc.hu
Aktuális

Többször hazaküldték az orvosok, meghalt

Két helyről is hazaküldték az orvosok, másnap reggelre meghalt a 13 éves Nikoletta

A szülők úgy érzik, az orvosok későn vették észre, hogy nagy a baj.
Petrohai Niki

Tüdőgyulladásban halt meg egy 13 éves nagyecsedi lány, a szülők szerint az orvosok későn vették észre, hogy mennyire súlyos az állapota. Mint az RTL Híradó riportjából kiderül, Nikoletta múlt hétvégén lett beteg, hétfőn elvitték a szülők a háziorvoshoz, aki azt mondta nekik, egy influenzaszerű vírust kaphatott el, és azt tanácsolta, hogy otthon kúrálják a lányt. 

Kedd estére Niki már a hátát és mellkasát fájlalta, ezért azonnal a mátészalkai orvosi ügyeletre vitték, ám onnan hazaküldték őket. Két óra múlva a lány már vért hányt és fájt a szíve, úgyhogy újra Mátészalkára rohantak vele, de ezúttal a gyermeksürgősségire. Onnan a nyíregyházi kórházba vitték mentővel Nikit, ott hajnali háromkor az intenzív osztályra került, majd altatásba, de a légzése összeomlott. Másnap reggelre meghalt.

„Ez így büntetlenül nem maradhat. Hogy az én lányom meghalt, ártatlanul” – nyilatkozta megtörten az édesapa, Petrohai Ferenc.

A szülők azt mondják, feljelentést tesznek, hogy kiderüljön, történt-e mulasztás.

A gyermek háziorvosa nem nyilatkozott. Az orvosi ügyeletet ellátó Mentőszolgálat szerint súlyos állapotra utaló tüneteket nem észleltek. A mátészalkai kórháznál azt mondták, olyan gyorsan romlott a lány állapota, hogy már nem tudták megmenteni.

Az RTL Híradónak nyilatkozó sürgősségi szakorvos szerint egy vírusfertőzésből is kialakulhat tüdőgyulladás.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top