Koronavírus: ezt kéri a hatóság minden vásárlótól

Sz.A. | 2020. Március 13.
Az Országos Kereskedelmi Szövetség a családok biztonsága érdekében minden vásárlónak az alábbiakat javasolja.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) tagvállalatai (ALDI, AUCHAN, LIDL, METRO, PENNY MARKET, SPAR, TESCO) folyamatosan figyelemmel kísérik a piaci helyzetet, a Szövetségélő kapcsolatot tart fenn, és együttműködik minden érintett területen a veszélyhelyzet kihirdetése után a kormánnyal, a hatóságokkal és a beszállítókkal – olvasható a szervezet pénteki közleményében.

Az elmúlt hetekhez hasonlóan most is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a megnövekedett keresletet kezelni tudják. Előfordulhat ugyanakkor, hogy egy-egy rövidebb időszakban egy-egy áruházban egyes cikkek kitöltési üteme az árupótlás (rendelés a gyártótól, szállítás, rakodás) időigénye miatt a szokásosnál hosszabb lehet. Az áruházak eddig pótolni tudták a polcokról kifogyott élelmiszereket, mivel a gyártók a kereskedők rendeléseit teljesítik.

Az OKSZ tagvállalatai továbbra is azt javasolják, hogy a lakosság ne halmozzon fel otthonában feleslegesen sok élelmiszert. A kiegyensúlyozott áruellátás mellett az OKSZ tagvállalatai megkülönböztetett figyelmet fordítanak a vásárlók és alkalmazottaik biztonságára, és minden elvárható intézkedést megtesznek a jövőben is.

A családok biztonsága érdekében a következőket javasolják:

Az OKSZ tagvállalkozásai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kereskedelmi egységek tiszták és higiénikusak legyenek.

A legfrissebbek a koronavírusról az nlc.-n:

Exit mobile version