Egészség

Ők terjeszthetik leginkább a koronavírust

Gőzerővel folynak a koronavírussal kapcsolatos kutatások, és fontos eredményre jutottak a tudósok.

Holland és belga kutatók arra az eredményre jutottak, hogy azok terjesztik leginkább a koronavírust, akik bár maguk is fertőzöttek, de még nem mutatnak tüneteket – írja a 444 a Guardian cikke alapján.

A szakemberek arra kerestek választ, hogy mennyi idő telik el aközött, míg valaki megfertőződik, és mire megfertőz valaki mást. Ennek az értéknek a kiszámításával pontosabb képet lehet kapni arról, hogy hogyan alakulhat majd a járványban megfertőzöttek száma.

Az derült ki, hogy az átlagos érték 5,2 nap volt a szingapúri gócpontban, míg 3,95 nap a vizsgált kínai gócban. A lényeg tehát, hogy

Szingapúrban 45 és 84 százalék között, Kínában 65 és 87 százalék között lehetett azoknak a fertőzéseknek a száma, melyeket tünetmentes emberek okoztak.

Ezért fontos tehát, hogy nem elég a betegek elkülönítése, a közösségi távolságtartás más formáira is szükség van a járvány megállításához.

További érdekes adalék: német kutatók arra jutottak, hogy amikor a tünetek megjelennek valakinél, a vírus jelenléte még csökkenhet is a szervezetben.

Koronavírus és védekezés az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top