Aktuális

Alaposabban fertőtlenítenek a BKV járatain a koronavírus miatt

A nagykörúton éjjel-nappal közlekedő combinóról is gondoskodnak a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében.

A hvg.hu vette észre, hogy a BKV Zrt. Facebook-oldalán megosztotta, hogyan fertőtlenítik a társaság járatait a koronavírus-járvány miatt.

Fotó: BKV Zrt. facebook

Fotó: BKV Zrt. facebook

„A járványok terjedésének egyik sajátossága, hogy növekedésük legideálisabb közege, ha sok ember egyszerre tartózkodik azonos helyen – a közösségi közlekedés jellegéhez hasonlóan –, így társaságunk minden lehetséges eszközt felhasznál a prevenció érdekében” – olvasható a BKV bejegyzésében.

Mint írják, a BKV-n belül akcióterv készült, amely tartalmazza a szükséges óvintézkedéseket, a védelmi intézkedéseket, a takarítási és aktív, rendszeres fertőtlenítési rendelkezéseket. „A BKV Zrt. járművekre vonatkozó takarítási rendje jelenleg is tartalmazza a járművek rendszeres vegyszeres, fertőtlenítő jellegű takarítását, aminek része a vezetőállások napi rendszerességű fertőtlenítő takarítása. A koronavírus-járványt megelőző intézkedések keretében elrendeltük az utasokkal érintkező felületek napi fertőtlenítő takarítását is” – írják.

A BKV szerint a korábban a metrókon, valamint a mozgólépcsők korlátjain alkalmazott technikát kiterjesztették a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító, nagykörúti vonalon éjjel-nappal közlekedő (Combino) villamosokra is. „A fotokatalitikus – mesterséges fénnyel is működő – titán-dioxid bevonat hatására 90 százalékkal csökken a szennyezettség, és ezzel a kórokozók megjelenésének esélye is” – magyarázzák.

Aktuális híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top