Koronavírus: újabb fejlemény Boris Johnson állapotáról

Nagyezsda | 2020. Április 11.
Ismét 900-nál többen haltak meg Nagy-Britanniában egy nap alatt. Jó hír viszont, hogy az intenzívről kikerült vírusfertőzött Boris Johnson egyre jobban van.

A szombati adatok szerint Nagy-Britanniában eddig 9875-en haltak meg az új típusú koronavírus okozta betegségben. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 24 órában 917 halálesetről érkezett bejelentés.

Fotó: Alberto Pezzali/NurPhoto via Getty Images

A betegséget elkapta Boris Johnson miniszterelnök is, aki a héten 3 napot a londoni St. Thomas kórház intenzív osztályán töltött. Az 55 éves Johnson azonban már nem szorul intenzív kezelésre, csütörtökön átvitték egy normál kórterembe, és a Downing Street péntek esti tájékoztatása szerint a kormányfő már rövid sétákat is tesz. Boris Johnson a londoni miniszterelnöki hivatal beszámolója szerint az intenzív osztályon töltött idő alatt nem szorult külső légzéssegítő kezelésre, így lélegeztetőgépre sem, és nem volt tüdőgyulladása.

A kormányfő 79 éves édesapja, Stanley Johnson szerint az, hogy fia már nincs az intenzív osztályon, nem azt jelenti, hogy teljesen túljutott a betegségen. Mint mondja, a fiának most pihennie kell, és ehhez időre van szüksége. „Nem hiszem, hogy csak úgy túlléphet ezen, egyenesen visszamehet a Downing Streetre, és ismét magához ragadhatja a gyeplőt lábadozási idő nélkül” – fogalmazott.

A kórházi kezelésre szoruló betegek számának változását mutató görbe már kezd lefelé tartani, de a számok még magasak, napról napra változnak, és egyelőre nem lehet kijelenteni, hogy Nagy-Britanniában már tetőzött a járvány.

(MTI)

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Exit mobile version