Egészség

Újra pozitív lett sok gyógyult koronavírusos tesztje Dél-Koreában

Valószínűleg újraaktiválta magát a szervezetükben lappangó vírus.

Pozitív lett 91 olyan ember koronavírus-tesztje Dél-Koreában, akit korábban gyógyultnak nyilvánítottak, és kiengedtek a karanténból. Egyes feltételezések szerint nem is újrafertőződés történt, hanem a szervezetükben lappangó vírus újraaktiválta magát. Rövid idő telt el ugyanis a karanténból – gyógyultan – távozás és az újabb, ismét pozitívnak bizonyult tesztek elvégzése között.

Dél-koreai környezetvédők a koronavírus tüskéit formázó maszkban - Fotó: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Dél-koreai környezetvédők a koronavírus tüskéit formázó maszkban (Fotó: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun)

Dél-Koreában azokat a pácienseket nyilvánítják teljesen gyógyulttá, akiknek két, 24 óra leforgása alatt végzett tesztjük is negatív lett.

Dél-Korea sikeresen vette fel a harcot a koronavírus ellen, már lecseng a járvány. Pénteken mindössze 27 új fertőzöttet jelentettek. Ez az első alkalom 50 nap alatt, hogy az új fertőzöttek száma 30 alatt maradt. Az új fertőzöttek közül 5 bizonyítottan külföldről hozta be a kórt. Az országban 10 450 fertőzöttet regisztráltak a járvány kitörése óta, a halottak száma 208, a gyógyultaké pedig 6973.

(MTI)

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top