Karácsony Gergely visszaszólt Orbánnak a budapesti idősotthonok ügyében

K. B. | 2020. Április 17.
Az idősotthonokban észlelt koronavírus-fertőzésekről Karácsony Gergely azt mondta, a helyzet valóban nem maradhat következmények nélkül.

Karácsony Gergely főpolgármester reagált Orbán Viktor kijelentésére a budapesti idősotthonokban terjedő koronavírus-fertőzésekkel kapcsolatban. A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy a Pesti úti idősek otthonában kialakult helyzet – ahol kétszáznál is több koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak, és 13-an már meghaltak – nem maradhat következmények nélkül, „de mindent a maga idejében”.

Karácsony Gergely is reagált a Pesti úti idősek otthonában kialakult helyzetre (Fotó: MTI)

Karácsony a Facebook-oldalán kommentálta Orbán szavait. „Egyetértek, hogy az idősotthonokban kialakult helyzetnek következményei kell legyenek. De szerintem ezzel kár késlekedni. Az első és legfontosabb következménynek annak kell lennie, hogy a kormány azonnal elrendeli az ország összes idősotthonban lakó emberének és az ott dolgozóknak a tesztelését. A másik, szintén azonnali következmény, hogy a kormány számon kéri a kormányhivatalt, amelynek vezetése gyakorlatilag megtiltotta a kórházakból az idősotthonokba visszaszállított betegek tesztelését, hiszen egyre nyilvánvalóbb, hogy a fertőzés így és emiatt terjedhetett el az idősotthonokban” – írta.

A főpolgármester ismét felhívta a figyelmet a koronavírustesztek fontosságára. Mint mondta, a minél több szűrés az elsődleges feltétele annak, hogy lazítani lehessen az érvényben lévő korlátozásokon. Ez ügyben leginkább Ausztria példáját akarja követni, a jövő héten fog egyeztetni a bécsi főpolgármesterrel.

Legfrissebb hírek a koronavírusról az nlc.-n:

Exit mobile version