34 év után megtalálták Olof Palme gyilkosát

nlc | 2020. Június 10.
A svéd miniszterelnököt 1986. február 28-án lőtték agyon.

Olof Palmét 1986. február 28-án lőtték agyon Stockholm belvárosában, miután kijött egy moziból a feleségével. A gyilkossági ügyben az elmúlt 34 évben több mint száz ember neve merült fel lehetséges gyanúsítottként, az Olof Palme-gyilkosság azonban egész mostanáig megoldatlan maradt.

Történt mindez annak ellenére, hogy Olof Palme felesége, Lisbet Palme vallomása alapján egy férfit el is ítéltek: az asszony a nyomozás során férje gyilkosaként azonosította Christer Petterssont, de mivel a rendőrség nem tudott semmiféle más bizonyítékot felhozni ellene, később megsemmisítették az ítéletet.

34 évvel az egykori miniszterelnök halála után, úgy tűnik, most végre pont került a sokáig megoldatlan rejtély végére. A gyilkos az a Stig Engstrom lehetett, akit már egészen korán a bűntény egyik gyanúsítottjaként kezeltek:

Stig Engstrom 20 évvel ezelőtt öngyilkos lett, ezért nem lehet vádat emelni ellene. Ennek ellenére a svéd legfőbb ügyész, Krister Pettersson és a nyomozás vezetője, Hans Melander közös sajtótájékoztatójukon őt nevezték meg a valószínűsíthető tettesként. 

Még több rejtélyes gyilkosság az nlc.hu-n: 

Exit mobile version