Itt az újabb szomorú rekord: 189 életet követelt a vírus egy nap alatt

Sz.A. | 2020. December 04.
Több mint százhatvanezer aktív fertőzött van már, kórházban csaknem nyolcezer ember fekszik.

6212 magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 238 056 főre nőtt péntekre a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – olvasható a koronavírus.gov.hu-n. Elhunyt 189 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5513 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 68 525 fő, az aktív fertőzöttek száma 164 018. Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 22%-a, a gyógyultak 25%-a budapesti. 7812 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen.

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában elmondta, minél gyorsabban kell megbízható vakcinát kínálni az embereknek. Ha lesz vakcina Magyarországon, akkor az oltás nem a jelentkezési sorrendben fog történik majd. Az operatív törzs rendelkezése értelmében az egészségügyi dolgozók kapják meg először, aztán a súlyos állapotban lévők, utána mindenki más.

A miniszterelnök elismételte azt is, hogy hétfő reggel döntenek, milyen korlátozások lesznek karácsonykor és januárban. Hangsúlyozta, hogy a hazai szakemberek mereven ellenzik a nagyobb léptékű enyhítéseket.

Koronavírussal kapcsolatos további aktualitások:

Exit mobile version