Újabb alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvos

nlc | 2021. Január 15.
A lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztán ügyvédje alkotmánybírósági panaszt nyújtott be, ismét felülvizsgáltatnák az ítéletet.

Alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián ügyvédje tavaly szeptemberben, hogy a bíróság felülvizsgálja a korábban hozott ítéletet – értesült a Mérce.

Bene Krisztiánt a Kúria 2018 júliusában jogerősen 11 évi szabadságvesztésre és 10 évi közügyektől eltiltásra ítélte, mert volt barátnőjét, Renner Erikát maró lúggal öntötte le.

Egyszer már nyújtott be panaszt az ítélettel szemben 2019 októberében, de tavaly júliusban azt elutasították. Bene újabb panasza nem sokkal ezután született, amelyben a Kúria döntésének megsemmisítését és alaptörvényellenességének megállapítását követeli.

A mostani panaszt vagy befogadja az Alkotmánybíróság, vagy elutasítja, azt nem lehet tudni, mikor várható döntés, mert a taláros testületet nem köti határidő. Ha befogadják a panaszt, akkor valamikor tárgyalás lesz róla, és ott döntenek arról, hogy ismét a Kúria elé kerül az ügy vagy elutasítják.

Az üggyel kapcsolatos kártérítési perben tavaly november 25-én hozott ítéletet a Fővárosi Törvényszék: Benének 25 millió forintot kell fizetnie Renner Erikának, „amiért megsértette a nő testi épségéhez fűződő jogát”.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)

A lúgos orvos ügye az nlc-n:

Exit mobile version