Aktuális

Megvan a dátum: november 19-én tárgyalja újra a lúgos orvos ügyét az Alkotmánybíróság

A lúgos orvos börtönbüntetése végrehajtásának felfüggesztését kéri, november 19-én tárgyalják a beadványt.

Először november 5-én tárgyalta az Alkotmánybíróság a lúgos orvos néven elhíresült Bene Krisztián alkotmányjogi panaszát. Ezután a következő tárgyalási nap november 12. lett volna, de az ügy végül eltűnt a napirendi pontok közül. Jelen állás szerint november 19-én, kedden tárgyalja a testület a beadványt – vette észre az Index nyomán a 168 óra.

lúgos orvos bíróság ítélet

Az ítéletet hallgatja a 2013-ban volt barátnőjét lúggal leöntő és bántalmazó orvos (j) a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Ahogy arról a 168 Óra nyomán korábban mi is beszámoltunk, alkotmányjogi panaszt nyújtott be, és börtönbüntetése végrehajtásának felfüggesztését kéri a „lúgos orvosként” elhíresült Bene Krisztián. A 11 éves fegyházbüntetését töltő Bene azért nyújtott be panaszt, mert jogi képviselete szerint alkotmányellenes a Kúria hivatkozása és ítélete.

A férfit azután ítélték el, hogy orvosi esküjét megszegve maradandó károsodást okozott volt barátnőjének, Renner Erikának, és brutálisan megcsonkította. Most azt kéri, hogy semmisítsék meg az ítéletet, és ügyét tárgyalják újra harmadfokon. „A beadványozó indoklása szerint Bene Krisztiánt megfosztották az érdemi felülvizsgálat jogától” – írta akkor a lap.

Később beszámoltunk róla, hogy november 4-én, hétfőn Renner Erika mellett tüntettek Budapest belvárosában. Nagyjából félezren vettek részt, csak negyedük-ötödük volt férfi. Transzparenst pár megjelent hozott, sárga rózsát majdnem mindenki, a vonatkozó Koncz Zsuzsa-dalt többször is elénekelték. Később rendőrségi felvezetéssel, békésen átvonultak a Parlament elé – átmenetileg a Kossuth téren dolgozik ugyanis az Alkotmánybíróság –, és némi tanakodás után az épületet körülvevő láncba tűzték a rózsákat, melyeket másnapra eltüntettek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top