Aktuális

Lúgos orvos ügye: nem sérült a védelem joga, B. Krisztiánnak marad a 11 éves ítélet

A Kúria megvizsgálta az ügyet és döntésre jutott, amit ma részletezett.
Lúgos orvos: Nem sérült a védelem joga, B. Krisztiánnak marad a 11 éves ítélet

A Kúria fenntartotta a barátnőjét lúggal leöntő orvos korábban jogerősen kiszabott 11 éves szabadságvesztés-büntetését, az eljárás során nem sérült a védelem joga, a bűnösség és a kiszabott büntetés vizsgálata teljes körben megtörtént – olvasható a legfelsőbb bírói fórum honlapjára csütörtökön feltett közleményben.

Az elítélt orvos, aki jelenleg is jogerős szabadságvesztés büntetését tölti, korábban az Alkotmánybírósághoz fordult az ügyében alkalmazott büntetőeljárási törvény alkotmányellenessége miatt. Ezt utasították el, a teljes indoklást pedig ide kattintva lehet elolvasni. 

Mint ismert, a vád szerint (ami alapján eddig minden esetben elítélték a férfit), Bene Krisztián 2013. március 12-én saját otthonában támadta meg Renner Erikát, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele.

Erika épp indulni készült, amikor az ajtóból egy maszkot és sisakot viselő alak visszatuszkolta a lakásba, megkötözte, kábító injekciót adott be neki, majd meztelenre vetkőztette. Ezután az öntudatlan Erikát bevonszolta a fürdőszobába, a fürdőkádba tette, és ott leöntötte lúggal a nemi szervét. A következőkben pokrócba csavarta, elvette telefonjait és laptopját, hogy a támadást rablásnak álcázza, majd rázárta az ajtót, és magára hagyta az öntudatlan, elkábított áldozatot. Ha nincs Erika volt férje és jelenlegi párja, akik – mivel Erika nem ment be aznap a munkahelyére, és többször sem vette fel a telefont – a lakására siettek, és mentőt hívtak, nem tudni, mi történt volna az áldozattal.

(MTI/nlc.hu)

(Kiemelt kép: MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top