Aktuális

Vége: rács mögött marad a lúgos orvos

2667 napja történt a közvéleményt megrázó bestiális bűncselekmény, és az elhúzódó jogi procedúrának csak most tettek pontot a végére: a Kúria döntése által börtönben marad a lúgos orvos.

A Renner Erika ellen elkövetett brutális tetteiért Bene Krisztián várhatóan nem szabadul 2024 március 29-e előtt. Az elkövetőt tizenegy évre ítélték, ami jó magaviselet esetében hét és fél évre csökkenthető. A korábbi jogerős ítélet felülvizsgálatra került, de a Kúria öt tanácselnökből álló felülvizsgálati tanácsa végül a korábbi ítéletet tartotta hatályban – adta hírül a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Alapítvány.

“Kevés olyan bűnelkövető van, akinek a jogrendszer ennyire kényesen szem előtt tartotta a jogait, mindeközben az áldozatának ennek a töredékét sem biztosította. Az összes jogi fórum most már egyértelműen bizonyította a bűnösségét. Vége. Itt az ideje, hogy több mint hét év után a jogrendszer a bűncselekmény által elszenvedett károkkal is foglalkozzon!”

– jelentette ki Renner Erika.

Dr. Gál András, a sértett jogi képviselője, egyben a Nem tehetsz róla, nem tehetsz ellene Alapítvány társalapítója pedig azt mondta, hogy ma végre lezárta a Kúria az ügyet, úgy tűnik, végleg. „Erikát kemény fából faragták” – tette hozzá.

A lúgos orvos, Bene Krisztián egy 2018-as tárgyaláson (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A lúgos orvos, Bene Krisztián egy 2018-as tárgyaláson (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az elkövető már az elkövetés napján rács mögé került, az eljárás további 2666 napja bizonyítással telt. Tizenhat hónap után Bene Krisztián tetteit nem találták bizonyíthatónak, csakhogy Renner Erika panaszt tett, amire összesen nyolc napja volt, és épp két műtét között kellett ügyvédet találnia, és az ügy iratait kikérnie az ügyészségről. Az érveit végül elfogadták, és újraindult a nyomozás. Három év után újra tárgyalni kezdték az ügyet. Benét első fokon mindössze négy év börtönre és öt év foglalkozástól való eltiltásra ítélték, az ügy fellebbezés miatt másodfokra került. Ott észrevették, hogy elsőfokon a vádiratban leírt három bűncselekményt nem vettek figyelembe: a büntetést felemelték, a vádlottat pedig egy életre eltiltották az orvosi hivatásától. Ezután a vádlott és az ügyész is fellebbezett. Harmadfokon az ügy a Kúriára került, ahol új eljárásra utasították a másodfokot. A megismételt másodfokon észrevesznek egy újabb bűncselekményt, immár hat bűncselekményben bűnös. A Kúria ezután súlyosabb büntetést, tizenegy év börtönt ítél meg. Bene az Alkotmánybírósághoz fordult, állítása szerint sérültek a jogai. A Kúria felülvizsgálatának befejeztével a büntetőügy most véget ért. A polgári peres, kártérítési része azonban továbbra is folytatódik, Erika  és már három és fél éve tart.

További híreink a lúgos orvos ügyéről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top