Aktuális

A rendszerszintű áldozathibáztatás miatt fordult Renner Erika a nyilvánosság elé

Az atv.hu-nak adott exkluzív, szívszorító riportot Erika, a „lúgos orvos” áldozata.

Renner Erika nevét hét évvel ezelőtt ismerte meg az ország. Története a nők ellen irányuló erőszak szimbóluma lett. Erika a nyilvánossághoz fordult azután, hogy a nemi szervét és alsótestét lúggal brutálisan megcsonkító Bene Krisztán, a Budai Irgalmasrendi Kórház egykori főigazgatója ellen indult nyomozást az Ügyészség másfél év után megszüntette, írta meg az atv.hu.

Youtube

Forrás: Youtube

Renner Erika az atv.hu videójában elmondta, az egész eljárás alatt nem derült ki, valójában mit jelent, miért életveszélyes egy ilyen sérülés. Erika most az EMDR-terápiával próbálja feldolgozni a történteket, hetente egy viszonylag „kedvezményes” összegért, 10 ezer forintért. Úgy gondolja, itthon nem sok segítséget kapnak az áldozatok. Ő is hitt a rendszerben, végül azért döntött úgy, hogy nyilvánosság elé hozza a problémáját, mert az ügyészségi határozat szerinte hemzsegett az áldozathibáztató mondatoktól.

Előzmények a „lúgos orvos” témájában:

Lúgos-ügy: a szavazó alkotmánybírók fele nem értett egyet a döntéssel

Lúgos-ügy: döntött az alkotmánybíróság, felül kell vizsgálni B. Krisztián ügyét

Lúgos orvos: február 18-án tárgyalják harmadjára a büntetés felfüggesztését

Lúgos orvos: Renner Erika nőiességébe is belemarnak a bíróság nonszensz kérdései

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top