Aktuális

Hirtelen női bírót kapott Renner Erika kártérítési ügye

A bíróság arra hivatkozott, hogy a maró lúggal bántalmazott nő, Renner Erika kártérítési ügyét tárgyaló bírónak nagyobb súlyú ügyei akadtak.

Ahogy az nlc.hu elsőként beszámolt róla, a lúgos orvos áldozata, Renner Erika 2017 óta polgári per keretein belül próbál kártérítést megítéltetni a bírósággal az elkövetőnél. Ez egy teljesen másik per, mint amiben a Budai Irgalmasrendi Kórház egykori igazgatóját jogerősen 11 év fegyházbüntetésre ítélték és örökre eltiltották az orvosi hivatástól 2018. július 12-én.

A kártérítési ügyben Renner Erika 25 millió forintot követel támadójától, Bene Krisztiántól, mert neki áldozatként kell viselnie és finanszíroznia a bűncselekménnyel kapcsolatos következményeket. Miután az állam ebben különösebben nem segít. Ezen belül például a traumafeldolgozáshoz szükséges terápia költségeit, nem is beszélve a lúgos támadás okozta fizikai sérülések helyreállításáról. (Erika 9 műtéten van túl a támadás óta.)

Az nlc munkatársa részt vett a zárt ajtók mögött zajló tárgyaláson, ahol Renner Erikának két ügyvéd és egy bíró, három férfi előtt kellett többek között olyan kérdésekre választ adnia, hogy: 

  • Volt -e rendszeres menzesze?
  • Szedett-e fogamzásgátlót?
  • A meglévő általános állapotára/életkörülményeire tekintettel spontán vagy lombikprogramban történő gyermekvállalásra lett-e volna esélye?
  • Gyermekvállalásra spontán vagy lombikprogram keretében lett volna nagyobb esélye?
  • Jelenleg milyen állapotban van a felperes (azaz Erika) méhe?
  • Képes-e a felperes szexuális életet élni?
  • A hüvelyi sérülés milyen konkrét hátrányt okoz Erika életében?

A súlyosan az intim szféra alá mászó kérdések után most hirtelen leváltották a Renner Erika kártérítési perét tárgyaló bírót.

Az Index kérdésére válaszolva Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője azt mondta: Pákozdi Zoltán Rudolf bírónak több nagyobb tárgyi súlyú ügye van, ezért egy kevésbé leterhelt bírónő kapta meg ezt a kártérítési ügyet.

Renner Erika a bírócserével kapcsolatban elmondta: egy női bíró talán annyi könnyebbséget fog jelenteni, hogy neki nem kell majd annyit magyaráznia, egy ekkora sérülés milyen sok műtéttel és nehézséggel jár a hétköznapokban.

Renner Erika ügyéről itt írtunk korábban az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top