Aktuális

Lúgos orvos: február 18-án tárgyalják harmadjára a büntetés felfüggesztését

Sokadik ülésnap, és döntés még mindig nincs.

Mint megírtuk, a többször is elítélt Bene Krisztián börtönbüntetése végrehajtásának felfüggesztését kérte, az indítványát pedig az Alkotmánybíróság befogadta. Először november 5-én tárgyalták az alkotmányjogi panaszt. Ezután a következő tárgyalási nap november 12. lett volna, de az ügy végül eltűnt a napirendi pontok közül. Végül november 19-én tárgyalta a testület a beadványt. Most pedig február 18-ára tűzték ki a következő napot.

A dokumentumban egyébként a következő áll:

Az indítványozó álláspontja szerint emiatt ténylegesen elesett a valódi, tartalmi felülvizsgálattól, amellyel sérült az Alaptörvény XXVIII. cikk (1) bekezdése szerinti tisztességes bírósági eljáráshoz való joga, valamint a XXVIII. cikk (7) bekezdése szerinti jogorvoslathoz való joga.

A férfit azután ítélték el, hogy maradandó károsodást okozott volt barátnőjének, Renner Erikának, és brutálisan megcsonkította. Az áldozat éppen kártérítési pert folytat az orvos ellen, amiben, mint írtuk, újra bizonyítania kell sérüléseit. 

Mindeközben a két éve született jogerős ítélet után a Fővárosi Nyomozó Ügyészség csak idén januárban emelt vádat a titkárnő ellen, aki alibit adott az orvosnak.

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top