Nem győzik a sok riasztást a fővárosi mentők: enni is alig tudnak, annyi a munka

Farkas E. Lina | 2021. Március 19.
Hatalmas terhelés alatt a mentősök: napi 15-20 órát is dolgoznak.

Erről adott hírt az Országos Mentőszolgálat a hivatalos Facebook-oldalukon. Tegnap összesen 4369 alkalommal hívták segítségül a szakembereket, ráadásul egyetlen nap alatt, több mint 27 ezer mintavételi igény is érkezett az életmentőkhöz. A járvány miatt a mentők megemelt kapacitással dolgoznak, naponta csaknem száz plusz egység áll szolgálatba a rászorulók segítségére, így nem okozott fennakadást a hatalmas esetszám – írják.

Győrfi Pál egy videójukban elmondta, hogy igyekeznek átcsoportosításokkal segíteni a leterhelt mentősök helyzetét, egyszerűen nem győzik a sok riasztást a fővárosi mentők, ezért vidékről vezényelnek fel komplett mentőegységeket Budapestre.

Az RTL Klub híradójának nyilatkozott egy nevét nem vállaló mentős is, aki elmondta, hogy annyi szolgálatot kell ellátniuk, hogy nem megoldott az étkezésük és csak a napi kötelező húsz perc pihenőjüket tudják kivenni.

Elmondta, hogy napi 15-20 órát kell dolgozni, ami annyit jelent, hogy 40-50 órát túlóráznak, 

„A kommunikáció az ország felé az, hogy az egészségügy mindent meg tud oldani, de a valóság teljesen más, durván leterhelt dolgozókról van szó, a hangulat nem tudom, hogy volt-e ennyire rossz az elmúlt öt évben”

– mondta a névtelenséget kérő mentős.
 

(RTL Klub)

Fotó: MTI

Koronavírushírek Magyarországról:

Exit mobile version