Hivatalos adat érkezett arról, hány tanár nincsen még beoltva koronavírus ellen

nlc | 2022. Január 03.
Vannak olyanok, akiknek orvosi papírja van arról, hogy nem oltható.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közlése szerint az állami fenntartású iskolákban a pedagógusok 1 százaléka nem vette fel a koronavírus elleni oltást további 3 százalék egészségügyi okból oltatlan, írja az RTL.hu.

Ami a pontosabb számokat illeti, a 78 ezer pedagógus 94 százaléka már felvette az oltást, 3 százalék szakorvosi ellenjavallattal, 1 százalék miniszteri mentesítéssel rendelkezik. További 1 százalék van betegállományban, illetve vár mentesítési kérelme elbírálására, mely napokon belül lezárul. A pedagógusok fennmaradó 1 százaléka az oltás felvételét követően térhet vissza az iskolába. 

Az RTL Híradóban emellett arról számoltak be, hogy van olyan oltatlan tanár, akinek fogalma sincs, be kell-e mennie dolgozni, ugyanis nem kapott választ Kásler Miklós minisztertől a kérvényére. A minisztérium az RTL-nek nem árulta el, hány tanár eshet ki holnaptól az oltási kötelezettség miatt, annyit írtak, hogy még a napokban is nőtt az oltást kérő tanárok száma. 

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinát készítik elő oltáshoz Szekszárdon a Tolna Megyei Balassa János Kórház oltópontján 2021. április 10-én (Fotó: MTI/Kiss Dániel)

-.-.-.-.-.

Exit mobile version