Elszállhatnak a jegyárak a balatoni strandokon

S. Z. | 2022. Május 11.
A veszélyhelyzet miatt a balatoni strandok két éven át nem emelhették a belépők árait, ami miatt idén nagy drágulás jöhet.

A időjárás-előrejelzések szerint a hét második felében beköszönt a nyár, 30 fok fölött csúcshőmérséklet várható, és a Balaton vízhőmérséklete is elérheti a 20 fokot. Az idő már alkalmas lesz a fürdőzésre, kérdés, mennyit kell fizetni érte a balatoni strandokon. 

Mivel az utóbbi két évben a járványügyi veszélyhelyzet miatt nem emelhettek az önkormányzatok és a fenntartók egy fillért sem, így több helyről jelezték, idén már nem tologathatják tovább a strandbelépők áremelését – írja a Pénzcentrum.

A lap által megkérdezett strandok többsége azonban egyelőre tavalyi árakkal nyit az előszezonban. Egyrészt áremelésre csak július 1-je után lesz lehetőségük, másrészt sok településen még nem döntött a jegyárakról az önkormányzat.

A Balatonakali Mandulavirág strandon június 17-én az előző évi, jelen pillanatban előszezoni árakon nyitnak majd, de átlagosan 25 százalékos emelésre készülnek július 1-től.

Tavaly egyébként a legolcsóbb balatoni strandra már 300 forintért bejuthattunk (Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert), de 450-500 forintot kértek a jegyért több balatonszepezdi és révfülöpi strandon is.

A másik végletet a csopaki strand és a balatonfüredi Esterházy strand képviselte, ahol 1600, illetve 1700 forint volt a belépő. A legdrágább balatoni strand a tihanyi Plage 18 lett, ott 5 ezer forint volt a jegy hétköznapokon.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Exit mobile version