Turistákat ölelgetett egy férfi Budapesten, így lopott tőlük

S. Z. | 2022. Június 08.
A 27 éves zsebtolvaj módszere az volt, hogy miközben a külföldieket ölelgette, ellopta a pénzüket és a telefonjukat.

Egymás után három külföldit zsebelt ki ugyanazon a napon egy VI. kerületi apartmannál egy 27 éves férfi, aki ölelgetéssel tudott áldozataihoz közel férkőzni – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi ezeket a bűncselekményeket követte el:

Utóbbi esetről videót is készített a biztonsági kamera:

A férfi korábban, 2021. július 23-án egy VI. kerületi hotel előtt szintén kizsebelt egy külföldit. Beszélgetni kezdett vele, majd a figyelmét elterelve, benyúlt a válltáskájába, ahonnan kivette a pénztárcáját a személyi okmányaival, valamint mintegy 100 ezer forint összegnek megfelelő forinttal és euróval együtt.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a büntetett férfit 4 rendbeli, zsebtolvajlás útján, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével és vétségével – illetve két esetben azok kísérletével – vádolja, és vele szemben börtöntüntetés kiszabását indítványozta. A kerületi ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottal szemben korábban, más ügyben kiszabott 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is rendelje el.

Ha nem egy zsebtolvaj a másik fél akkor, az ölelés olyan sok szinten jót tesz, hogy érdemes tudatosan minél többet ölelkezni.

(Kiemelt kép: YouTube/Magyarország Ügyészsége)

Exit mobile version