A vaj még olcsóbb lesz, a sertéshús viszont drágább

nlc | 2023. Március 03.
A szakértők azt remélik, tetőzött az infláció és az árak elindulnak lefelé.

Nem gyorsul tovább az élelmiszerdrágulás, de csak az év második felében csökkenhet érdemben az infláció – számolt be az RTL híradója a jegybank friss elemzéséről. Vannak már kézzelfogható eredmények, hiszen a vaj már 15 százalékkal lett olcsóbb, mint tavaly decemberben és a trappista sajt ára is csökkent.

A sertésekre nagy a kereslet (Fotó: pexels.com)

Ugyanakkor egyes termékek tovább drágulnak. Az előrejelzések szerint a sertéshús ára még tíz százalékkal nőhet a következő hónapokban, mivel a korábbi, magas takarmányárak miatt nem hizlaltak elég sertést, így kevesebb hús van az uniós piacokon, mint amennyire szükség lenne.

Exit mobile version