Aktuális

Brutálisan drága lett a sertéshús, ennek ellenére ugyanúgy vesszük

Minden hústerméknek fokozatosan felemelkedett az ára az elmúlt egy hónapban, a sertéshúsért azonban közel 10 százalékkal többet kell fizetni.
hentes

A drágulást a vásárlók is megérzik, ennek ellenére ugyanazokat a húsokat választják, mint korábban. Továbbra is sokan vásárolnak sertéshúst, pedig a tavalyi évhez képest majdnem 10 százalékkal többe kerül, míg a baromfihús ára alig nőtt. Egy – a Tények által megkérdezett – hentes szerint jelenleg megállt az árak növekedése, s abban bízik, hogy a járvány második hulláma nem jár majd további drágulással.

A koronavírus-járvány első szakaszában kezdetben sokan felhalmozták az élelmiszereket, később miután az éttermek is bezártak nagyon nehezen tudtak sertéshúst eladni, szinte teljesen leállt a fogyasztás, ez okozta a drágulást.

„Összességében a kereslet-kínálat és a pandémia okozta úgymond lelkiállapot határozza meg sok esetben magát a fogyasztást és az árak alakulását” – nyilatkozta a Tények riportjában Horváth István, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnöke. A szakember úgy véli, a drágulást az is megállíthatja, ha a vásárlók az import hús helyett a jó minőségű magyart veszik, mert ezzel is erősítik a magyar gazdaságot.

Kiemelt kép: illusztráció, Fotó: MTI/Mohai Balázs 

Nem csak a sertéshús drágult:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top