Sok kutyát mentettek ki egy szaporító telepről, Dolly is érintett lehet az ügyben

nlc | 2023. Május 26.
Gyomorforgató körülmények közül kellett kimentenie az állatvédőknek körülbelül 50 kutyát. Az eset kapcsán a magyar énekesnő, Dolly neve is felmerült.

Sokkoló körülmények közül kellett az állatvédőnek számos kutyát kimenteniük. Az állatokat a Csobánka utcai ingatlanban tartották, ahol a többségük egy zárt helyiségben, saját ürülékükben éltek – írja a Gyöngyösma.hu

Egy kutya, aki magányosan néz ki a kennel rácsain (Fotó: Getty Images)

A kutyákat vélhetően haszonszerzés céljából szaporították, mivel volt köztük francia bulldog, boxer, kaukázusi juhászkutya és uszkár is. A Putrinka Állat és Természetvédő Alapítvány elnöke, Juhász Andrea elmondta, hogy megdöbbentő látvány fogadta őket a kutyák területén, illetve a lakóházban is. A szervezetek képviselői nem csak sovány és daganatos kutyákat találtak. Akadt olyan kutya is, akinek nyílt sebe volt, illetve elhullott állatokat is találtak a területen. Az állatvédők szerint ez kimeríti az állatkínzás fogalmát, így megteszik a szükséges lépéseket.

Pár napja még Dolly visszavonulásától volt hangos a média, azonban most az ügy kapcsán is felmerült a neve. A lap úgy tudja, hogy a tevékenységet a magyar énekesnő, Dolly menedzsere végezte, aki meg is jelent a felszámolásnál. Meg nem erősített információk szerint a rendőrség házkutatást végzett az énekesnél, ahol szintén áldatlan állapotok uralkodtak. Az ingatlanban talált papírok szerint az ott bejegyzett kennel neve nem más, mint Dolly Roll.

Frissítés (05.26.):  Az énekesnő a Borsnak tett nyilatkozatában beszámolt arról, hogy csak a napokban értesült arról, hogy menedzsere mivel is foglalkozik. Korábban tudta, hogy állatokkal foglalkozik, de fogalma sem volt a körülményekről. Nagyon megdöbbentette és felháborította, amit a helyszínen tapasztalt, így kilenc kutyát már el is hozott a helyszínről.

Exit mobile version