Vízkorlátozást rendelhetnek el 15 Budapest környéki településen

S. Z. | 2023. Július 12.
A hőséggel együtt megnőtt a vízfogyasztás is, a vízművek elsőfokú vízkorlátozást elrendelését kérte az érintett önkormányzatoktól.

Vízkorlátozás jöhet 15 Budapest környéki településen, miután a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. elsőfokú vízkorlátozás elrendelését kérte az érintett önkormányzatoktól – vette észre az Időkép a vállalat bejegyzését a Facebookon.

A posztban a vízmű tájékoztatja az ügyfeleit, hogy hétfőtől szerdáig az országos tisztifőorvos hőségriasztást rendelt el, valamint az utóbbi napokban az üzemeltetési adatok alapján a vízfogyasztás egyértelmű növekedését tapasztalják.

A vízmű a vízhiány megelőzése érdekében felelős ivóvízhasználatot kér az ügyfelektől az alábbi településeken:

A közleményben ezt írják: „Jelenleg az érintett települések vízellátását biztosító rendszereink magas fogyasztás mellett maximális kapacitással, üzemszerűen működnek, szolgáltatási területünkön egyelőre sehol sem alakult ki vízhiány. Ugyanakkor a fogyasztási igények további emelkedése a vízellátó rendszerben kritikus üzemállapot elérését okozhatja, amelynek következtében nagyobb kiterjedésű területen nyomáscsökkenés vagy átmeneti vízhiány alakulhat ki.”

Ezeket tanácsolják az ügyfeleknek a vízfogyasztás visszafogása érdekében:

Amennyiben vízhiány alakul ki, a vízművek lajtos vízellátást biztosít az érintett területen.

Exit mobile version