Elítélték az olasz férfit, aki részegen halálra gázolt egy villamosmegállóban várakozó 23 éves nőt

S. Z. | 2023. December 13.
A 41 éves férfi elismerte a bűnösségét, és sajnálja a történteket, de a baleset után a kocsi darabjait szedegette, az áldozatnak nem segített.

Nem jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélték azt az olasz férfit, aki idén február 19-én éjjel az autójával a villamosmegállóba sodródott a budapesti Harminckettesek terénél, és halálra gázolt egy ott várakozó 23 éves nőt – írja a Blikk.

A vádirat szerint F. Manuele ittas állapotban, a megengedett sebességet túllépve, 94-99 kilométer/órával közlekedett a József körúton a Blaha Lujza tér irányába. A részegségéből eredően elaludt a volán mögött, az autójával nem követte a forgalmi sáv vonalvezetését, ami miatt nekiütközött az út bal oldalán lévő villamosmegálló járdaszigetének, utasvárójának és az ott tartózkodó áldozatnak, aki a villamossínekre zuhanva meghalt.

Elismerem a bűnösségemet és lemondok a tárgyaláshoz való jogomról. Nagyon sajnálom, ami történt

– mondta a 41 éves férfi, aki csak 2021 decemberében szerezte meg a jogosítványát. Egy tehenészetben dolgozott Magyarországon, és már csak két hónap volt hátra a munkaszerződéséből.

Az áldozat családjának jogi képviselője, dr. Lakatos Tamás azt mondta, a baleset után a vádlott kiszállt az autóból, megnézte azt, majd rágyújtott egy cigarettára. „Ezt követően elkezdte összeszedni az alkatrészeket a földről. A kamerafelvételek alapján megállapítható, hogy hat perccel a baleset után volt a legközelebb a sértetthez, de akkor sem segített neki.”

Az utolsó szó jogán az olasz férfi a sajnálatát fejezte ki és bocsánat kért a tettéért. Végül a bíróság nem jogerősen öt év letöltendő börtönre ítélte, és örökre eltiltották a vezetéstől. A rácsok mögül a büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat feltételesen.

(Kiemelt kép: RTL)

Exit mobile version