Ködbe borult az egész ország, figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat

nlc | 2023. December 20.
Azért van, ahova jut majd egy kis napfény is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós, sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye kivételével az egész ország területére első fokú figyelmeztetést adott ki.

Mint írják, szakadozóban levő frontális felhőzet vonul át északnyugatról délkelet felé, ez előtt pedig a köd, rétegfelhőzet a legtöbb helyen felszakad, így kisüthet a nap. Ugyanakkor az Alpokalja szélárnyékos részein, a Dráva mentén, Borsodban és Szabolcsban továbbra is borult, párás, ködös idő valószínű.

A frontfelhőzetből az északnyugati tájakon és az északi határnál előfordulhat gyenge eső, a ködös, rétegfelhős területeken szitálás, ónos szitálás, gyenge ipari havazás előfordulhat.

Forgalom a reggeli ködbe burkolódzott Baross téren. A háttérben a Keleti pályaudvar épülete (Fotó: MTVA/Róka László)

Hozzátették, az északnyugati szél élénk, főként a középső országrészben erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, ködös részeken 0 és +3, másutt 4 és 10 fok között várható. Késő estére -3 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ami az éjszakát és hajnalt illeti, az előrejelzések szerint közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, helyenként párás, ködös, illetve rétegfelhős körzetek is előfordulhatnak. Ezeken a tájakon szitálás, ónos szitálás is lehet. A nyugati, északnyugati szél a szélcsatornában élénk, néhol erős lesz, másutt jobbára mérsékelt marad a légmozgás.

Exit mobile version