Érettségi előtt négy hónappal törölték az egyik vizsgatárgyat

S. Z. | 2024. Január 13.
Az érintett diákoknak mást kell választaniuk ötödik érettségi tantárgyként, de kérdéses, hogy ennyi idő alatt fel tudnak-e készülni.

Alig négy hónappal az érettségi előtt derült ki, hogy idén mégsem lehet vizsgázni a pedagógiai ismeretek nevű tantárgyból – számolt be az RTL Híradó.

Több iskola a közelmúltban tájékoztatta a tanulókat arról, hogy ettől a tanévtől a pedagógiai ismeretek tantárgy önálló érettségi vizsgatárgyként sem emelt-, sem középszinten nem választható, és ez már a 2024 májusi-júniusi érettségi időszakra is érvényes.

Az érintett diákoknak mást kell választaniuk ötödik érettségi tantárgyként, de az egyik tanuló szerint ennyi idő alatt nem tudnak másból felkészülni, valamint sok fiatalnak a felvételije múlhat a változáson. 

Diákok a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga kezdete előtt a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában Pécsen 2023. május 8-án. A kép illusztráció (Fotó: MTI/Ruprech Judit)

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint országszerte legalább 10 középiskola tanulóit érinti a döntés. Az érdekvédelmi szervezet azt javasolja, hogy valamilyen átmeneti megoldást találjanak a problémára, mert így nem etikus az eljárás.

Az illetékes minisztérium nem reagált a kérdésekre.

Exit mobile version