Plázarobbantással fenyegetőzött, mert bosszút akart állni az ott dolgozó barátnőjén

F.C. | 2024. Március 07.
Nem kell börtönbe mennie.

Egy budapesti, 11. kerületi bevásárlóközpontot akarta felrobbantani egy 38 éves férfi. Legalábbis ezzel fenyegetőzött. A Keleti pályaudvaron egy nyilvános telefonfülkéből hívta fel a rendőröket, akiknek azt mondta, hogy egy bombát helyezett el az Etele Plázában, ami 15 percen belül robbanni fog. A hatóságok azonnal intézkedtek és kiürítették az épületet, miközben óriási volt a pánik. Nagyjából 1700 embernek kellett elhagynia az épületet pillanatok alatt. A hatóságok mindent átvizsgáltak, de nem találtak bombát a plázában.

Annak ellenére, hogy a fenyegetőző névtelenül telefonált, pár órán belül elfogták. Mindent bevallott. Kiderült, hogy azért fenyegetőzött, mert összeveszett a barátnőjével, aki a plázában dolgozott, és így akart bosszút állni rajta.

Az eset még 2 évvel ezelőtt történt, de az ügyben csak most döntött a bíróság. Közveszéllyel fenyegetés büntette miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztés büntetést szabtak ki, amelyet 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztettek – számolt be a Tények. Az ítélet jogerős, a robbantással fenyegetőző férfi tudomásul vette.

Pár hónappal ezelőtt három Tescóban (Budakeszin, Budaörsön és Pátyon) volt bombariadó, az egyikben épp a GVH vizsgálódott. Az épületeket akkor is kiürítették, de robbanóanyagot sehol nem találtak. A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt indított büntetőeljárást. Az nem derült ki, hogy volt-e tényleges összefüggés a GVH vizsgálata és a bombariadók között.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Exit mobile version