nlc.hu
Aktuális

Hősi halottá nyilvánították és főhadnagyi rendfokozatot kapottaz esztergomi robbantás során meghalt Kónya Gábor Lajos

Hősi halottá nyilvánították az esztergomi robbantás során meghalt Kónya Gábor Lajost

Hősi halottá nyilvánították és főhadnaggyá nevezték ki az esztergomi robbantás során meghalt TEK-rendőrt.

Hősi Halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a belügyminiszter a szerda esti esztergomi robbantás során életét vesztő Kónya Gábor Lajos törzszászlóst. A Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóságának műveleti tiszthelyettese azután halt meg, hogy

esztergomi robbantás

esztergomi robbantás, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

egy körözött férfi gázrobbanást hajtott végre.

Pintér Sándor emellett részvétét is kifejezte a robbantás során elhunyt rendőr hozzátartozóinak. Kónya Gábor Lajos temetéséről később intézkednek, a hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás valamennyi lehetőségét a Belügyminisztérium biztosítja.

A robbanás során nyolc rendőr és három tűzoltó sérült meg, közülük öt még kórházban van. Egy rendőr állapota súlyos, nem életveszélyes, intenzív osztályon van és légzéstámogatást kap. További négy rendőr nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, állapotuk stabil.

A sérülteket a belügyminiszter elismerésben részesítette. A tárcavezető meglátogatta a kórházban nem intenzív osztályon ápolt sérülteket.

A zavart férfihoz szerdán egyszer már kivonultak

a rendőrök Esztergom külterületére, mert korábban is fenyegetőzött. A TEK felszámoló egységével érkező túsztárgyaló próbálta meggyőzni az egyre agresszívabb férfit, hogy hagyjon fel a szándékával, ám az felrobbantott egy vagy több gázpalackot, ami miatt a hősi halált halt Kónya Gábor Lajos mellett maga is életét vesztette. A sérült rendőrök egy részét az esztergomi Vaszary Kolos Kórházba vitték, mások a budapesti Honvédkórházba kerültek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top