Újra polgármester lenne a nőverő, „vak komondoros” Balogh József

F.C. | 2024. Május 21.
Eddig zöldségeket, dinnyét termesztett, most visszaülne a polgármesteri székbe.

Ismét Fülöpháza polgármesteri székére pályázik a „vak komondoros” Balogh József, aki az élettársa bántalmazása miatt meglehetősen dicstelen távozásra kényszerült a politikai életből 2014-ben – írja a Blikk. Azóta a lánya, Csilla vezette a települést, ám az ő idei visszavonulásával nyílttá vált a választási küzdelem a 850 fős községben.

Balogh József 2015 márciusában az ellene súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőper tárgyalásán a Kecskeméti Járásbíróságon – MTI Fotó: Ujvári Sándor

Balogh József gazdálkodóként él a Fülöpháza határában lévő tanyáján. Zöldségeket, dinnyét termeszt. Három éve még azt nyilatkozta, hogy végleg leszámolt a politikával, most azonban újra színre lép. Mint mondja, nem tervezve a visszatérését, őt is meglepetésként érte, hogy a lánya nem indul a választáson. “Az egészsége fontosabb, nagyon sok atrocitás érte, ezért a visszavonulás mellett döntött” – mesélte a lapnak Balogh József, akit a fülöpházi, 60 felettiek klubjának tagjai győzködtek az indulás mellett. “Végül azt mondtam, rendben, ha megválasztanak, még egy utolsó ciklust végigcsinálok, aztán tényleg jöhet egy fiatal” – magyarázta.

A támogató aláírásai órák alatt összegyűltek, a terveiről pedig egy közös lángosozáson beszél majd a falubelieknek. Két másik jelölttel méretteti meg magát a választáson, de úgy véli, hogy az elmúlt 14 évben megszerzett bizalom elegendő lehet a győzelméhez.

Exit mobile version