13 éves diákjával került kapcsolatba egy tanár Bonyhádon

F.C. | 2024. Június 04.
Az ügy már hetek óta benne van a helyi közbeszédben.

A Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola érettségiző diákjainak a napokban bejelentették, hogy – a Szegedi Tudományegyetemen és az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán végzett, 29 éves, az iskolában osztályfőnökként és munkaközösség-vezetőként is dolgozó – F. tanár úr a szóbeli vizsgákon már nem vesz részt. A pedagógus is közölte az osztályával, hogy a következő tanévben már nem fogja tanítani őket, de részletekbe nem bocsátkozott. A kisvárosban az a szóbeszéd járja, hogy átlépte a tanári szerephatárt egy 13 éves diák esetében, azaz nem megengedett módon viselkedett a tanítványával – értesült a Magyar Narancs.

Az illető tanár a bonyhádi polgármester közeli hozzátartozója. Filóné Ferencz Ibolya a lapnak nem cáfolta, hogy közeli hozzátartozójának „iskolai ügye” van, de azt mondta, a rokonát nem bocsátották el.

Az iskola igazgatója, Steiner Krisztián is határozottan cáfolta a tanári elbocsátást. 

A Tamási Tankerületi Központ munkatársa, Kökönyei Hedvig szakmai vezető azt nyilatkozta, hogy amint az intézmény főigazgatójának a tudomására jutott az ügy, azonnal megkezdte a vizsgálatot.

A Magyar Narancs úgy tudja, az ügy belső, iskolai jelzésre robbant ki, és tantestületi értekezleten is szóba került. Az alaposabb eltussolás valószínűleg azért nem volt lehetséges, mert már sokan tudtak róla – jegyzi meg a lap.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version