nlc.hu
Aktuális

Tanár vert diákot egy pesterzsébeti iskolában

Megverte 12 éves diákját egy tanár egy pesterzsébeti iskolában, egyből kirúgták

A fiú származásával volt problémája.
pesterzsébeti iskola

Megdöbbentő felvételt készítettek a diákok hétfőn egy 20. kerületi általános iskolában. Az egyik hatodik osztályos fiút felpofozta, majd ellökte és megrángatta a történelemtanára óra közben – számolt be a Tények. A felvételen hallani is, ahogy kiabál a tanár: “Húzzál kifele! Húzzál ki! Hallod?! Fölállsz!” Mindezt a bántalmazott gyerek osztálytársai vették videóra és elküldték a szülőknek.

A felvételen látszik, hogy a kamasz nem felesel a tanárral, nem agresszív. Az iskola többi dolgozója és a diákok szerint a pedagógusnak a fiú származásával volt problémája, és valójában egy másik tanulóval veszett össze, de a hozzá közelebb lévőn vezette le a dühét.

Az 50 év körüli férfi csak néhány hónapja dolgozott tanárként. 

A 12 éves fiú sem az iskolatársai, sem a többi tanár szerint nem problémás. Az ütés és a rángatás után véraláfutásai lettek, de otthon nem mert panaszkodni arról, hogy mi történt vele. Édesapja megdöbbent a történteken, csak akkor értesült a bántalmazásról, amikor eljutott hozzá a videó a fia egyik osztálytársától. “Egy picit fölszaladt a vérnyomásom, és bementem az iskolába az igazgató úrhoz, és megmutattam neki a felvételt, és azt mondtam, hogy ezt már nem tudom tolerálni, hogy csak ennyiben marad az egész dolog” – nyilatkozta.

A szülők a békés megegyezés érdekében eltekintettek a feljelentéstől, viszont az kérték az iskolától, hogy küldjék el a verekedő tanárt. Az intézmény vezetője egyetértett a szülőkkel, a pedagógust azonnal elbocsátotta az iskola.

A család hálás az iskola határozott fellépéséért.

A Tények értesülései szerint az intézmény többi dolgozója és a diákok is pozitívan fogadták a tanár elküldését, aki szerintük többször trágár módon beszélt és kiabált a gyerekkel.

Amúgy egy pár évvel ezelőtti, iskolai erőszakról készült reprezentatív felmérés szerint a diákok 20 százaléka legalább heti gyakorisággal tapasztal bántalmazó tanári viselkedést vagy durva, megalázó pedagógusi szóhasználatot az iskolában.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top