Aktuális

Az egész iskola tudott a 13 éves budapesti diáklány és fizikatanára viszonyáról

Megdöbbentő erejű vallomásban emlékezett vissza az anyuka, egykori gimnáziumi tanára hogyan csábította el, használta ki az iránta érzett rajongását, majd manipulálta évekig. Az iskolatársak közül nem ő lehetett az egyetlen áldozat.

„Örökké vágyakoztam a szülői figyelemre, hogy vegyenek észre, figyeljenek rám, csak rám, emeljenek ki négy testvérem közül legalább egy pillanatra, és reflektáljanak arra, hogy egyáltalán létezem. Ezt az élményt tudta megadni a tanárom azzal, hogy engem választott. Pedig valójában csak annyi történt, hogy a környezetem és személy szerint én, a családom és az iskolánk volt alkalmas célpont minderre”írja a 24.hu-nak küldött levelében az a harmincas anyuka, aki hosszú évek óta tartó pszichoterápiája hatására végre tud őszintén beszélni egykori fizikatanára és az ő gimnáziumi kapcsolatának történetéről. 

A kilencvenes évek közepén, a kezdetek kezdetén a lány 13 éves volt, a férfi pedig egy 21 éves, szépreményű matematika- és fizikatanár egy alternatív budapesti gimnáziumban.

„Óra után behívott a tanári szobába, hogy beszélni szeretne velem. Nagyon kedvesen beszámolt arról, hogy a tanári értekezleten több pedagógus elmondta, nehéz velem, a magatartásom miatt. Ő volt az egyetlen, aki védett, és magára vállalta, hogy beszélni fog velem Jó útra akart terelni. Bár matematika-fizika szakos tanár volt, az irodalommal sikerült megszelídítenie. Minden héten olvasnivalót kaptam tőle. Kiolvastam, visszavittem, ő hozta a következőt. Szép lassan kifinomult irodalmi műveltségre tettem szert, miközben – ahogy akkor és azután még majd húsz éven át aposztrofáltam az érzést – beleszerettem.”

Az időközben nyolcadik osztályba lépett diáklány eleinte csak a tanári szobába járt be a férfihez beszélgetni, akivel hetente három-négy közös tanórájuk volt. A privát beszélgetésekből hamar rendszer lett.

„A karácsonyi szünet közeledtével pánikba estem, hogy hetekig nem látom majd. Édesanyám ekkor észlelte a probléma súlyosságát: megtiltotta, hogy találkozzam vele. A tiltás két hete alatt – anyám szerint – semmit sem ettem. Miután két hétig nem ettem, és csak bömböltem, egyszer, amikor épp az ágyamon ülve zokogtam el neki a bánatomat, anyám azt mondta, jó, legyen, találkozhattok. A tilalomnak vége szakadt.”

A lány számára egy idő után csak a tanára, szerelme véleménye számított mindenben. Az ő akarata és világképe alapján hozott döntéseket és gondolkodott.

A kapcsolat ezután egy közeli étterem elhagyatott galériáján, titkos randevúk során bontakozott ki. „Egy alkalommal, ahogy ült, szétnyitotta a lábát, odahúzott egy széket a lába közé és jelzett, hogy üljek oda. Ahogy hátulról magához ölelt, átjárt a biztonságot keltő körbebugyoláltság érzése, de közben viszolyogva és ijedten éreztem a péniszét.”

Az első csókra a lány 14 éves korában került sor, majd az első testi együttlétre másfél évvel később, ami menetrend szerűen megismétlődött a háromszobás óbudai panellakásban, ahol a tanár akkoriban együtt élt a szüleivel. 

„Mindig gyöngéd volt, semmit nem erőltetett. Sőt, úgy alakította a helyzeteket, hogy minden testiségért én könyörögjek neki. Védtem akkor és évekkel később is minden vádtól. Nem pedofil, mondtam. Most is úgy gondolom, hogy a szó klinikai értelmében nem az, hiszen olyanokhoz vonzódott, akiknek már kialakult a másodlagos nemi jellege. Ugyanakkor elvarázsolta a tisztaság és a romlatlanság. Ártatlanságom feletti hatalma keltette benne a szerelem illúzióját. Az izgatta fel, ha manipulálhatta, irányíthatta a hamvas kis szépséget.”

„Volt egy fiók, amihez nem nyúlhattam. Egyszer, amikor elment valahová, és én a szobájában vártam rá, kinyitottam a fiókot. A benne rejlő tiltott gyümölcs egy pedánsan elrendezett fotóalbum volt az iskola szép lányairól, abban a sorrendben, ahogy megtetszettek neki.”

„Felnéztem rá, csodáltam, idealizáltam, megkaptam tőle mindazt a figyelmet, amire áhítoztam, és rettegtem, hogy elveszíthetem mindezt. A szexuális együttlétek során csak egy-egy pillanatra futott át rajtam az undor. El kellett nyomni, hogy megtarthassam őt, és fenntarthassam a rajongás és az igaz szerelem látszatát. Hat év terápiás munka után jelent meg az undor emléke, pszichoanalízisben. Így döbbentem rá, hogy valójában nem akartam testi kapcsolatot létesíteni vele.”

A lány 5-10 évvel a történtek után kezdett ráébredni, hogy a kapcsolattal valami mégsem stimmelt. A nő levelét és a teljes történetet, annak folytatását a 24.hu-n, ide kattintva olvashatod el.

(Kiemelt kép: Istockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top