Legendás magyar cég szűnik meg végleg

Vad Rózsa | 2024. Július 25.
Kormányzati döntés értelmében megszűnik a Volánbusz.

A Volánbusz Zrt. és a MÁV-Start Zrt. MÁV Személyszállítási Zrt. néven dolgozik tovább. A változással kapcsolatos jogi és adminisztratív folyamatoknak 2024 végéig kell lezárulniuk. Lázár János szakminiszter azzal magyarázza a döntést, hogy szerinte a hatékony és fenntartható működéshez egyetlen nagy, integrált nemzeti közlekedési vállalatra van szükség.

A MÁV–Volán-csoport tulajdonosi jogait

gyakorló építési és közlekedési miniszter hivatalosan is elrendelte az egyaránt állami tulajdonú MÁV-Start Zrt. és a Volánbusz Zrt. egyesülését – írja a Magyarbusz.info. A MÁVAUT-koncepciónak nevezett összevonási folyamatnak év végéig kell lezárulnia. A két állami szolgáltatóvállalat a MÁV-HÉV Zrt. személyszállítási üzletágával valamint a MÁV Rail Tours Kft.-vel kiegészülve egy társaságként működik tovább, MÁV Személyszállítási Zrt. néven.

 

A Volánbusz így teljesen elveszti önállóságát,

illetve márkanevét miután beleolvad az új, egyesült társaságba. Ígéretek szerint a változás jogi természetű, a dolgozók napi munkáját az összevonás alig érezhetően fogja érinteni. Ezzel szemben a menedzsment, a háttér- és támogatóterületek hatékonyabbá tételét ígérik.

Blikk

Exit mobile version