nlc.hu
Aktuális

Ittas volánbuszos Egerben

Ittasan vezette a Volánbuszt a reggeli csúcsban – kiderült, mi vár a sofőrre

Döntött az ügyben az Egri Járásbíróság.
ittas buszvezető

Alkoholos állapotban szállította az utasokat az Egerből Balaton községbe közlekedő menetrend szerinti járat sofőrje. Mindez egy rendőri igazoltatáson derült ki, amikor megállították és megfújatták vele a szondát. Kiderült, ivott, mielőtt volánhoz ült. A reggeli csúcsforgalom idején az egri autóbuszállomásról indult el ittasan egy 26 kilométerre lévő településre. A jogosítványát a helyszínen elvették, a sofőrt rendőrautóba ültették és bevitték vérvételre. A buszt – amelyen három utas tartózkodott – egy másik sofőr vitte tovább. Az eset még januárban történt, de csak most született ítélet az ügyben.

Az ittasan dolgozó buszsofőrt nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették – számolt be az ügyészség.hu. Mindemellett 4 évre eltiltotta a bíróság a közúti járművezetéstől.

A buszvezető amúgy akkor egy-két sört ihatott, és állítólag nem sima, közúti ellenőrzés miatt állították meg a rendőrök, hanem mert valaki bejelentést tehetett, hogy ittasan ült a volán mögé.

A Volánbusznál a januári esetkor egyébként azt közölték, hogy a társaság zéró toleranciát képvisel a munkavégzés közbeni alkoholfogyasztás és ittasság esetén, azaz nem tűrik el az ilyesmit. Azt is elmondták, hogy napi rendszerességgel ellenőrzik a munkatársaikat. 

Hasonló eset történt már korábban is, akkor egy BKK-buszsofőr száguldozott részegen Budapesten. A 150-es buszjárat egyik vezetője gyorsan hajtott, több megállóban pedig erősen fékezett. Az egyiknél annyira beletaposott a fékbe, hogy még az ülő utasoknak is kapaszkodniuk kellett, egy idősebb nő pedig elesett, és beverte a fejét. A helyszínelés során a rendőrök a buszvezetővel szondát fújattak, amely kimutatta, hogy erősen ittas volt, táskájában pedig több sörösdobozt is találtak.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top