nlc.hu
Életmód

100 km/óránál mobilozott egy buszsofőr, reagált a Volánbusz

100 km/óránál mobilozott egy buszsofőr, a Volánbusz reagált a videóra

Az ügyben belső vizsgálat indult.

Egy olvasó nemrég egy olyan videót küldött az RTL-nek, amin azt látható, hogy egy Pécsről Budapestre tartó busz sofőrje nagyjából 100 km/órás sebességnél a telefonját nyomkodja. Az esettel kapcsolatban megkeresték a Volánbuszt, szerették volna tudni, mi a hivatalos álláspont. 

Társaságunk mélyen elítéli a videóban látható, utasokat veszélyeztető cselekedetet, az eset kapcsán azonnal belső vizsgálatot indítottunk.

válaszoltak a megkeresésre. 

Hozzátették, természetesen az autóbusz-vezetőkre is vonatkozik az, hogy vezetés közben tilos mobilozni, sőt, ők semmi olyan egyéb tevékenységet nem folytathatnak, ami elvonná figyelmüket a vezetéstől. Ami a kihangosítót vagy a headsetet illeti, azt csak szolgálati ügyben és csak rövid ideig használhatják.
Állításuk szerint mindezzel a sofőrnek is tisztában kellett volna lennie.

„Az autóbusz-vezetők rendszeres oktatásának részét képezik a mobiltelefon használatára vonatkozó tudnivalók is. Amennyiben a szabálytalan mobiltelefon-használat bizonyítható,  a társaság kollektív szerződésében foglaltak szerint a munkáltató különböző szankciókat alkalmaz, súlyosabb esetben vagy a kötelezettségszegés ismétlődő jellege esetén akár a munkaviszony megszüntetésére is sor kerülhet. A hasonló esetek elkerülése érdekében társaságunk időről időre kommunikációs kampányt folytat munkavállalói körében.”

Vezetés közben mobilozott egy buszsofőr

Fotó: RTL

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top