nlc.hu
Aktuális

Ittasan szállított utasokat a volánbuszos

Ittasan vezetett a Volánbusz sofőrje, elvették a jogsiját és kirúgták

Fegyelmi eljárás indult ellene, a rendőrség is nyomoz.
busz

Alkoholos állapotban szállította az utasokat az Egerből Balaton községbe közlekedő menetrend szerinti járat sofőrje. Mindez egy rendőri igazoltatáson derült ki, amikor megállították és megfújatták vele a szondát. Kiderült, ivott, mielőtt volánhoz ült – számolt be az RTL Híradó. A jogosítványát a helyszínen elvették, a sofőrt rendőrautóba ültették és bevitték vérvételre. A buszt egy másik sofőr vitte tovább.

A buszvezető egy-két sört ihatott, mielőtt a volán mögé ült. Az RTL Híradó úgy tudja, nem sima, közúti ellenőrzés miatt állították meg a rendőrök a buszt, valaki bejelentést tehetett.

A Volánbusznál azt közölték, hogy a társaság zéró toleranciát képvisel a munkavégzés közbeni alkoholfogyasztás és ittasság esetén, azaz nem tűrik el az ilyesmit. Azt is elmondták, hogy napi rendszerességgel ellenőrzik a munkatársaikat. A konkrét eset kapcsán pedig azt nyilatkozták, hogy fegyelmi eljárást indítottak, és a sofőr munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntették.

A rendőrség is nyomoz, az eset körülményeit az Egri Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Korábban egy BKK-buszsofőr száguldozott részegen Budapesten. A 150-es buszjárat egyik vezetője gyorsan hajtott, több megállóban pedig erősen fékezett. Az egyiknél annyira beletaposott a fékbe, hogy még az ülő utasoknak is kapaszkodniuk kellett, egy idősebb nő pedig elesett, és beverte a fejét. A helyszínelés során a rendőrök a buszvezetővel szondát fújattak, amely kimutatta, hogy erősen ittas volt, táskájában pedig több sörösdobozt is találtak.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top