Aktuális

Részegen száguldozott egy buszsofőr Budapesten

Az egyik megállóban akkorát fékezett, hogy az egyik utashoz mentőt kellett hívni.

A 150-es buszjárat egyik sofőrjét munka közben ittas vezetésen kapták kedden. Az utasok elmondása szerint gyorsan hajtott, több megállóban is erősen fékezett.

A XI. kerületi Október huszonharmadika utcában lévő megállónál annyira beletaposott a fékbe, hogy még az ülő utasoknak is kapaszkodniuk kellett, egy idősebb nő pedig elesett, és beverte a fejét.

„Még az ülő utasoknak is kapaszkodniuk kellett, hogy ne essenek ki az ülésből. Többen kiabáltak is, hogy: Mi ez? Baleset? Kiderült, hogy nem baleset volt, csak a sofőr túl gyorsan vezetett, és a megállóban durván beletaposott a fékbe. Amikor megállt a busz, egy nő hangját hallottuk, aki fájlalta a fejét. Kiderült, hogy a nagy fékezés miatt elveszítette az egyensúlyát és beverte a fejét. Felsegítették az idős asszonyt és telefonáltak mentőért” – mesélte az egyik szemtanú.

A helyszínelés során a rendőrök a buszvezetővel szondát fújattak, amely kimutatta, hogy erősen ittas volt, táskájában pedig több sörös dobozt is találtak.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top