Életmód

Felfüggesztették a sofőrt, mert nem akart szivárványzászlós buszt vezetni

Az angol buszsofőr megtagadta az indulást, mert a jármű kijelzőjére felkerült a meleg büszkeség zászlója, és szerinte ezzel népszerűsítik a homoszexualitást.

Az eset a norwich-i buszpályaudvaron történt, az utasok már szerettek volna felszállni az 501-es buszra, de annak 50 körüli sofőrje jelezte nekik, hogy egy másik buszt kell várniuk, ő nem hajlandó vezetni a járművet, mert annak kijelzőjén – a meleg büszkeség rendezvényekhez kapcsolódva – szivárványszínű zászló jelent meg. A férfi szerint ezzel a homoszexualitást népszerűsítik, és elmondása szerint ebben nem akar részt venni.

Az egyik utas, a 19 éves Rebecca Sears először azt hitte, a buszvezető csak viccel, de aztán szembesülnie kellett azzal, hogy a férfi komolyan beszél. A nő a Twitteren is megosztotta a történetet, és hangot adott felháborodásának azt is leszögezve, hogy városuk nem értékeli a homofóbiát.

A szolgáltatást üzemeltető Konectbus azt mondta a LADbible-nek: „Különös figyelmet fordítunk arra, hogy minden utasunk jól érezze magát járatainkon – függetlenül hátterétől vagy szexuális irányultságától. Mint cég, elítéljük járművezetőink olyan jellegű viselkedését, amely nem támogatja ezt a nézetet. A szóban forgó esetben érintett sofőrt felfüggesztettük, és folyik az ügy teljes kivizsgálása.”

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, Freepik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top