Lemondásra szólította fel püspöke a felnégyelést, megnyúzást kiáltó esperest

CS.Á. | 2024. Augusztus 09.
Az esperes válogatott kínzásoknak vetné alá az LMBTQ-közösség tagjait, Facebook oldalán pedig napi rendszerességgel foglalkozik is a kérdéssel az olimpia kapcsán. Lemondásra szólította fel a püspök.

 „Élve kiherélni, a lyukaikba égő parazsat tenni, megnyúzni, felnégyelni” – áll  Vincze Minya István kalotaszegi református esperes július 27-én közzétett publikus Facebook-bejegyzésében a brutális kínzások sora. Mindezt az LMBTQ-közösség tagjainak kívánta, sérelmezve a párizsi olimpia megnyitóját, melyet istengyalázásnak tart, és melyet az LMBTQ-közösség szándékos provokációjának gondol.

Vincze Minya István felszentel egy lelkipásztort (Fotó: Vincze Minya István Facebook oldala)

Véleménye mellett a Transtelex érdeklődésére is kiállt, bár azt beismerte, talán kissé tényleg erősen fogalmazott. Kató Béla, az erdélyi református egyházkerület püspöke is számonkérte őt kijelentése miatt, neki azt a választ adta, hogy a leírtakat nem szó szerint értelmezte, hanem csupán felelevenítette a középkori gyakorlatot…

A Transtelex megkeresésére a püspök elmondta, hogy Vincze Minya István magyarázatát nem fogadta el és felszólította őt, hogy azonnal adja be felmondását, nyilatkozatában pedig azt is megerősítette, hogy az egyház elítél minden jellegű szélsőséget, ő pedig várja Vincze Minya István lemondó levelét.

Exit mobile version