Trump háromszor is ki akar állni vitázni Kamala Harrisszel

F.C. | 2024. Augusztus 09.
Körvonalazódnak az elnökjelölti viták.

Donald Trump három televíziós elnökjelölti vitára készül Kamala Harris-szel, amiről három médiummal zajlanak egyeztetések, és született csaknem végleges megállapodás. A volt elnök tájékoztatása szerint megállapodtak három országos televíziócsatornával a viták időpontjáról. E szerint a Fox News hírtelevízió szeptember 4-én, az NBC televízió szeptember 10-én, míg az ABC televízió szeptember 25-én lenne a vita házigazdája – írja az MTI.

Trump úgy véli, ugyan a támogatottsága az afroamerikai nők körében lehet, hogy nem túlságosan magas, de a közvélemény-kutatások szerint az afroamerikai férfiak, a fehér férfiak, valamint a zsidó választók és a spanyolajkú lakosság körében kimagasló.

Ami a július végi közvélemény-kutatási adatokat illeti, Fox News által megrendelt elmérés azt mutatta akkor, hogy az elnökválasztás kimenetele szempontjából kritikusan fontos államok közül Michiganben és Pennsylvaniában 49-49 százalék a két nagy párt jelöltjének támogatottsága, míg a szintén fontos Wisconsinban Donald Trump egy százalékponttal vezet; a jelenleg demokrata vezetésű Minnesota államban Kamala Harris 6 százalékpontos vezetését mérték a kutatók. A The Wall Street Journal napilap által megrendelt felmérés szerint országosan Donald Trump 49, míg Kamala Harris 47 százalékos támogatottsággal rendelkezik. A Forbes által megrendelt közvélemény-kutatás eredménye is, ami 51-49 arányú vezetést mutat Donald Trump javára; a New York Times megrendelésére készült felmérés pedig Donald Trump 48 százalékos támogatottságával áll szemben Kamala Harris 47 százaléka.

Kiemelt fotó: (b): Chris duMond/Getty Images // (j): Joe Raedle/Getty Images

Exit mobile version