Trend

Beszólt a Nike-nak az ifjabb Donald Trump

Donald Trump Jr. a Twitteren üzent a sportmárkának.

Ahogy azt már megírtuk, a Nike az amerikai függetlenség napja alkalmából készült kiadni egy ünnepi Air Max modellt, melyet a Betsy Ross-zászló, vagyis a 13 csillaggal díszített, első amerikai zászló szerepelt. Ez azonban egy igen ellentmondásos jelentésű szimbólum az Egyesült Államokban, melyet ráadásul szélsőséges nacionalista csoportok is használnak.

Nike Betsy Ross Flag

Nike Betsy Ross Flag

A lábbeli ellen szót emelt az egykori NFL-sztár, Colin Kaepernick, aki azt kifogásolta, hogy a szimbólum a rabszolgatartás korát idézi, ezáltal pedig sértő lehet az afroamerikaiakra nézve. A Nike a politikai korrektség jegyében végül visszahívta a cipőt, ezen azonban a konzervatívok akadtak ki. Egy republikánus szenátor, Josh Hawley például úgy fogalmazott, a Nike lépése Amerika-ellenes.

Donald Trump Jr.

Donald Trump Jr. (Getty Images)

A döntés nyilvános ellenzőihez csatlakozott tegnap az amerikai elnök elsőszülött fia, Donald Trump Jr. is, aki az alábbi posztot tette közzé hivatalos Twitter-oldalán: 

„Ha a Betsy Ross zászló, az amerikai függetlenségi háború zászlaja túlságosan bántó a Nike számára, hogy megemlékezzen július 4-éről, akkor talán ezzel kellene próbálkozniuk. Úgy tűnik, jobban illeszkedik a nézeteikhez” – írta a képhez, melyen egy szovjet sarló-kalapácsos szimbólummal díszített Nike-cipő látható.

A Twitteren azóta jó páran jelezték, hogy ha valóban lehetne kapni ilyen cipőt, ők szívesen megvennék.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top