nlc.hu
Trend

Emlékszel a legendás Nike-ra a Vissza a jövőben c. filmből?

Marty McFly világító sneakerje több mint 27 millióért kelt el: íme a világ 6 legdrágább sportcipője

Ugye te is vágytál mindig Marty antigravitációs cipőjére? Ennél menőbb sneaker tényleg nincsen!

Még márciusban történt az eset, hogy elloptak egy 4,5 millió forint értékű Nike Louis Vuitton Air Force 1 cipőt Balázs Kicks budapesti üzletéből. Laikusként elképzelésünk sincs, amikor elsétál valaki mellettünk egy ilyen sneakerrel, hogy egy új autó árát tartja a kezében. De meg sem közelíti a legdrágább darabokat, amikre a gyűjtőknek fáj a foguk.

Nike Air MAG Back to the Future BTTF – 2016

Nike Air MAG Back to the Future BTTF - 2016

Fotó: Marvin Joseph/The Washington Post via Getty Images

Egy örök futurisztikus darab, a Nike Air MAG Back to the Future a sneakerek királya. Marty McFly viselte az eredetit (ami a MAG-ot ihlette) az 1989-es Vissza a jövőbe c. film második részében. Az cipőről készült replika valóban önfűzős, beépített akkumulátorral rendelkezik, világító LED panel és foszforeszkáló Nike logó díszíti. 2016-ban 89 pár került forgalomba a legendás darabból.

Utolsó ismert eladási ár: 27 millió forint

Nike Air Force 1 Low Louis Vuitton Monogram Brown Damier Azur

Nike Air Force 1 Low Louis Vuitton Monogram Brown Damier Azur

Fotó: Profimedia

Virgil Abloh, a Louis Vuitton és az Off-White divattervezője szoros kapcsolatot ápolt a Nike-val, és sok éven át kollaborált a legnagyobb cipőgyártóval, hogy luxus darabokat tervezzen, egészen 2021-ben bekövetkezett haláláig. Ez a darab 2022 legdrágább sneakerje volt, amelyet a Sotheby’s árverésén 352 800 dollárért értékesítettek. Csak 200 darabot készítettek belőle.

Utolsó ismert eladási ár: 21 millió forint

Jordan 1 OG White Black 1985

Jordan 1 OG White Black 1985

Fotó: StockX

Ez volt az első olyan dedikált kosárlabda cipő, amelyet a hatszoros NBA-bajnok és élő legenda Michael Jordan viselt, és ma is ugyanolyan népszerű, mint 1985-ben volt. A fekete-fehér színkombinációnak köszönhetően nem meglepő, hogy ez az egyik legkeresettebb darab a gyűjtők körében. Az eredeti modell óta készültek újabb verziók is belőle, de ha szeretnél szerezni egy párat az első szériából, akkor bizony mélyen a zsebedbe kell nyúlnod.

Utolsó ismert eladási ár: 14 millió forint

Nike Dunk SB Low Yellow Lobster

Nike Dunk SB Low Yellow Lobster

Fotó: StockX

A Yellow Lobster sosem került kereskedelmi forgalomba. Csak 34 olyan szerencsés volt, akit megajándékozott a Nike ezzel a különös sárga sneakerrel. Rendkívül ritka gyűjtői darab, amit állítólag a sárga homár ihletett, amit olyan ritkán láthatunk, hogy mindössze 40 millió az egyhez az esélye. Arany és barna színvariációban készültek.

Utolsó ismert eladási ár: 15 millió forint

Nike SB Dunk Low Freddy Krueger

Nike SB Dunk Low Freddy Krueger

Fotó: Sotheby’s

A Nike minden évben új cipőt dob piacra halloweenkor. Ez volt a 2007-es darab, bár sosem jelent meg hivatalosan. Mindössze 26 darabot készítettek a Rémálom az Elm utcában c. horror sorozat Freddy Krueger-je ihlette sneakerekből. Amint Mexikóban forgalomba kerültek, jogi viták miatt le is vették a polcokról. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy igazi ritkaságnak számít.

Utolsó ismert eladási ár: 10 millió forint

Air Jordan 4 Retro Eminem Encore 2017

Air Jordan 4 Retro Eminem Encore 2017

Fotó: Profimedia

Mindössze 23 pár készült a Nike Air Jordan 4 Retro Eminem darabjából, így nem meglepő, hogy a legexkluzívabbak és legritkábbak közé tartozik. Színeit Eminem 2004-es Encore című album borítója ihlette, kék és szürke, valamint fekete és vörös részleteivel.

Utolsó ismert eladási ár: 9 millió forint

 

Forrás: via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top