Mind a hat eltűnt holttestét megtalálták a Szicíliánál elsüllyedt luxusjachtban

Sz.Cs. | 2024. Augusztus 21.
Hétfő óta folyik azoknak a személyeknek a keresése, akik a Szicíliánál elsüllyedt jachton tartózkodtak. A legújabb információk szerint mind a hat eltűnt holttestét megtalálták, azonban az áldozatok kiléte egyelőre még ismeretlen.

Hétfő hajnalban, a szicíliai Porticello mellett egy viharban elsüllyedt a brit nagyvállalkozó, Mike Lynch Bayesian nevű luxusjachtja. A hírek szerint a fedélzeten 22 ember tartózkodott. Közülük egy utas életét vesztette, 15-öt kimentettek, hatot pedig eltűntként tartottak számon. Az eltűntek között szerepelt Mike Lynch és 18 éves lánya, Hannah Lynch, a Morgan Stanley elnöke, Jonathan Bloomer, illetve felesége Judy Bloomer. Chris Morvillo és felesége Neda Morvillo

Az olasz parti őrség mellett a keresésben a haditengerészeti egységek és a barlangi búvárok is részt vettek, azonban a mentőcsapatok csak nehezen tudták megközelíteni a 49 méter mélyre süllyedt hajót. A búvárok és mentők hétfő óta kutatnak az elsüllyedt jacht törzsében. Az áldozatok feltehetően a kabinokban rekedtek, ahol a búvárok mindössze 8-10 percig tartózkodhatnak. 

A tűzoltóság búvárcsapata (Fotó: Getty Images)

Szerdán reggel összesen hat ember keresésére indultak, a hírek szerint pedig délutánra négy holttestet találtak meg. Az áldozatok kiléte egyelőre ismeretlen. Egy, a mentőakcióhoz közel álló férfi azt mondta, hogy az egyik holttest egy erős testalkatú férfié volt, míg a másik egy nőé – idézi a Guardian az Adnkronos olasz hírügynökség.

A tűzoltó búvárok forrásai szerint néhány órával ezelőtt az utolsó két holttestet is megtalálták, a parti őrség járőrhajója pedig hamarosan kiemeli őket. A kilétükről egyelőre még nem lehet tudni semmit. 

Exit mobile version