Aktuális

Megszólalt az anyuka, aki mindhárom gyerekét elvesztette a kacsahajó-balesetben

Csak a sikoltozásra és a kapálózásra emlékszik a 34 éves anyuka, aki kilenc családtagját, köztük három gyermekét is elveszítette a balesetben.

17 ember meghalt, heten pedig megsérültek, mikor a rossz időjárási körülmények miatt pénteken elsüllyedt egy kacsahajó a Missouri állambeli Table Rock tavon. A hajós kirándulásra összesen 32 ember indult el két hajóval, ám egy hirtelen jött vihar miatt már csak az egyik jármű tudott biztonságban partra evickélni. A hírek szerint noha minden utasnak lett volna elég mentőmellény az elsüllyedt hajón, azt senki nem vette fel.

„Miután kitört a vihar, azt mondták nekünk, hogy maradjunk ülve a helyükön. Senki nem mondta, hogy vészhelyzet lenne, se azt, hogy vegyük fel a mentőmellényt” – nyilatkozta a Washington Postnak az egyik túlélő, a 34 éves Tia Coleman a baleset után. A nő, aki összesen kilenc családtagját, köztük három kisgyermekét is elveszítette a balesetben, azt mondja, csak a sikoltozásra és a kapálózásra emlékszik.

„Kaptam egy nagy ütést, onnantól kezdve sokáig semmire sem emlékszem. A hideg vízben tértem magamhoz, és azonnal kapálózni kezdtem, hogy a felszínre jussak. Csakhogy minél erősebben kapálóztam, annál mélyebbre süllyedtem” – mesélte az anyuka, aki a felszínre érve azonnal keresni kezdte a gyerekeit.

Nem tudhatta, hogy családja többsége, így 9, 7 és egyéves gyerekei, nem élték túl a balesetet. Családjából egyedül 13 éves unokaöccse, Donovan menekült meg. „Ha szóltak volna, hogy vegyük fel a mentőmellényeket, talán az egész máshogy alakul. Akkor talán megmenthettem volna a gyerekeimet” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top