Hőség: Van olyan tanterem az országban, ahol 39 fokot mértek

Esvé | 2024. Szeptember 04.
A szeptemberi hőhullám miatt embertelen körülmények között kezdték meg az iskolákban a 2024/2025-ös tanévet.

Klíma csak elvétve működik az iskolákban, jellemzően azok is inkább a tetőtéri tantermekben – írja keddi cikkében a Blikk, melyből kiderül az is, hogy a kitartó forróságnak köszönhetően a régi, belvárosi iskolaépületek vastag kőfalai is átmelegedtek és mostanra ontják magukból a hőt. A laphoz beérkező információk szerint az országban gyakorlatilag nincs tanterem, ahol ne mérnének 30 fokot, vagy inkább melegebbet.

„A folyosókon nem ritka a 34-35 fok sem. Egy olvasói fotó alapján pedig olyan tanterem is van, ahol a hőmérséklet eléri a 39 fokot” – írják, majd idéznek egy budapesti szülőt, aki arról számolt be, hogy mivel a gyereke osztályában 34 foknál is melegebb volt az utolsó órában, a tanár inkább hazaengedte őket.

A lapnak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő pedagógus pedig már arról beszél, hogy az elviselhetetlen időjárási körülmények miatt aggódnak az 50-60 feletti kollégáik miatt.

Klíma nincs, nem is ígértek. De ezt a poklot fiatalon, egészségesen sem lehet bírni.

És valóban: a tartós hőség megterheli a fiatal egészséges szervezetet is, pláne azokat, akiknek valamilyen kezelt szívbetegsége van.

Ilyen körülmények között túlzott megterhelést kapnak és a gyógyszerek ellenére is belecsúszhatnak egy szívelégtelenségbe, ritmuszavarba, vérnyomásproblémába.

Exit mobile version