nlc.hu
Aktuális

Ismét melegszik az időjárás, hétfőn már a 35 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet

A jövő hét elejére újabb hőhullám érkezik

Szombatig marad a mérsékelt nyári meleg, aztán belehúz a természet.

Erős felmelegedést jósol hétvégétől az Időkép időjárási portál, amely szerint a jövő hét első napjaiban akár 35 fokot is meghaladó hőmérsékletekre készülhetünk. 

Az oldal információi szerint szombatig még nem várható kánikula, a reggelek még hűvösebbek lesznek, csak nap közben melegszik fel az időjárás

Szombaton azonban Nyugat-Európából egy komolyabb ciklon éri el a Kárpát-medence térségét, amelynek úgynevezett előoldalán déli-délnyugati áramlás hoz egyre melegebb légtömegeket a régióba. 

Jövő hét elején visszatér a kánikula

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Mint írják, éjszaka még hétvégén is viszonylag hűvös lesz, szombaton nap közben viszont már 26-30, vasárnap 28-33 fok várható a délutáni időszakban. Csapadék legfeljebb elszórtan fordulhat elő, a Dunántúlon és az ország északi részén. 

Forró időjárással indul a jövő hét

A kánikula jövő hét hétfőtől kezd el fokozódni, szinte az egész országban, de főleg a déli, dél-keleti területeken 35 foknál is melegebb lehet. 

Az Időkép számításai szerint kedd éjjelre egy hidegfront nyomul be a Kárpát-medencébe, ami véget vet majd a kánikulai napoknak.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top