nlc.hu
Aktuális

Lenyűgöző mennyiségű ételt visz magával az amerikai csapat a tokiói olimpiára

Tokió 2020: íme az amerikai csapat elképesztő étrendje

Több mint 32 tonna élelmiszert visznek magukkal.

Hacsak le nem fújják az utolsó pillanatban, nemsokára elkezdődik a tavalyról idénre halasztott tokiói olimpia. A csapatok, sportolók már készülnek, egy részük már a helyszínen is van. Szintén a japán fővárosban vannak az egyes országok olimpiai válogatottjaival dolgozó háttéremberek, akik a sportolók kényelméért és ellátásáért felelősek. Ilyen az amerikai Brian Knutson is, aki az amerikai olimpiai és paralimpiai csapat étkeztetéséért felel – írja a Nemzeti Sport

A lap értesülései szerint hatalmas felelősség hárul a szakemberre, mivel a sportolók speciális étrendjéről és rendszeres energiabeviteléről is gondoskodnia kell. Knutson úgy számolt, hogy a sportesemények 27 napja alatt nagyjából hétezer adag ételt kell elkészíteniük a versenyzőknek és az őket kísérő csapatoknak. Az amerikai olimpikonok minden nap ebédet és vacsorát kapnak, ami főleg sovány húsokból, csirkemellből és halból áll, de készítenek vegetáriánus fogásokat, emellett, a népszerű amerikai ételből, a húsgolyós spagettiből is várhatóan sok fogy majd. 

Ennyi ételt visz magával az amerikai csapat a tokiói olimpiára

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ehhez óriási mennyiségre van szükség mindenből, így nem csoda, hogy az amerikai csapat több mint 32 tonna élelmiszert vitt magával Tokióba, de helyi séfekkel és termelőkkel is felvették a kapcsolatot, hogy tőlük is beszerezzék a szükséges hozzávalókat. Így például rendeltek 160 kiló lazacot is, hogy a fehérjeutánpótlásról gondoskodjanak.

Az amerikai csapat az ételek tárolásához és elkészítéséhez szükséges gépparkot, így tűhelyeket és hűtőszekrényeket is magával visz Tokióba, amelyeket a versenyek végeztével a környéken élő rászorulóknak adományoznak majd. 

Még több tokiói olimpia az nlc-n:

  • A korábbi olimpiák alapzaját játsszák le a sportolóknak, hogy ne érezzék magukat egyedül
  • Tilos lesz énekelni, kiabálni a tokiói olimpián
  • Nem vagyok oltásellenes! – megszólalt Schmid Julia, aki a kötelező oltás miatt visszalépett az olimpiától

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top